Missie en visie

We hebben goed gekeken naar de kritische succesfactoren van continue en duurzame ontwikkeling en hebben de elementen daarvan verwerkt in ons leer- en ontwikkelplatform . Elke dag weer verbeteren medewerkers zich binnen de bij ons aangesloten organisaties en elke dag verbeteren wij onszelf. Onderstaand leest u hoe wij tegen een optimaal lerende organisatie aankijken en hoe wij deze met onze klanten stap voor stap realiseren!

Expertise en achtergrond

Sinds 1999 zijn wij als organisatie actief in de markt van training & consultancy. Zowel in de profit (food en non-food) als in de non-profit markt (re-integratie). We hebben ervaring is het stroomlijnen van logistieke (supply chain), productie, chemische, administratieve en sales-processen.  Verder hebben we jaren ook BBL-(onderwijs)trajecten verzorgd en de waarde van competentieleren  en praktijkleren ontdekt. Al deze elementen hebben we verwerkt op ons digitale platform voor competentiegericht werkplekleren.

Onze collega’s, referenties en partners: één team
We vormen met onze  partners een groeiend team  van  meer dan 50 collega’s dat elke dag leert. Alle inzichten uit de afgelopen 20 jaar in training & consultancy worden continu verwerkt in het systeem zodat vervolgens iedereen daar zijn voordeel mee kan doen. De centrale organisatie  bestaat uit een helpdeskbezetting in Wezep en een ICT afdeling in Lochem. De partnerorganisaties zijn verspreid over het land in o.a. Oldenzaal, Oss, Wijchen en Apeldoorn. De partners helpen bij het implementeren van het 2BI-leerplatform, het configureren van leermiddelen en doelgerichte leerlijnen en het trainen van de gebruikersorganisatie.

Kritische succesfactoren
Door de jaren heen hebben we de o.a. onderstaande kritische succesfactoren voor effectief leren binnen organisaties ontdekt en verwerkt in het 2BI-concept:

  • Leren doe je vooral door te doen (en niet zozeer in de cursusruimte, waar veel trainingen worden gegeven): 70-20-10
  • Leren doe je het beste met anderen en onder begeleiding van een leidinggevende (verticaal geïntegreerd): 70-20-10
  • Gericht leren doe je het beste aan de hand van duidelijke instructies (TW) en duidelijke criteria rond het HOE-WAT-WAAROM van de handelingen (TWI)
  • De leidinggevende stijl die het beste past in leeromgevingen is die van coachend leiderschap
  • Leren doe je het beste in kleine stapjes, van (leer)werkopdracht naar werkopdracht
  • Geïntegreerd leren met het afdelingsmanagement werkt vooral als je het leren nuttig, dus doelgericht laat plaatsvinden
  • Leren wordt intern gedragen als dit bijdraagt aan het resultaat en de belangen van het management
  • Leren wordt inspirerend als je de resultaten (competentiescores) ervan kunt meten en daaromtrent beloond wordt
  • Leren wordt ‘lean’ als het op één standaard manier gebeurt en precies gericht is op gewenste effecten

Voelt u zich welkom om te kijken naar uw mogelijkheden!
U kunt op vele manieren starten met 2BImproved, klein en groot. Dat is afhankelijk van de systeemkeuzes die u al heeft gemaakt en van het proces waarin u zich bevindt. Maar voelt u zich vrij om (nieuwe) keuzes te maken en ons daarbij om advies te vragen.

Het 2Bimproved team

Neem contact met ons op