Shimano Benelux is de officiële distributeur van Shimano fietsonderdelen en -accessoires in België, Nederland en Luxemburg. Het bedrijf is eigendom van Shimano Inc., een beursgenoteerde onderneming uit Osaka, Japan. Naast het merk Shimano vertegenwoordigt Shimano Benelux tevens op exclusieve basis 18 andere topmerken op fietsgebied. Op dit moment zijn er ruim 80 mensen werkzaam bij Shimano.

2BImproved doelen Shimano

Het doel van het Shimano-opleidingstraject is: Het ontwikkelen van algemene en logistieke competenties van de medewerkers van Shimano. De opleiding is volledig op maat gemaakt en ingepast in het eigen SEPP-competentiesysteem. De medewerkers worden getraind om zich met theoretische logistieke kennis te verrijken, maar ook om één lijn te creëren in werken en handelen op de werkvloer.

Dit is volgens de 2BImproved-methodiek als volgt naar het vereiste kennis-, kunde- en gedragsbeeld bij de deelnemers vertaald:

  • ontwikkeling van kennis, vaardigheden en attitude van medewerkers die werken als Logistiek Medewerker;
  • behalen van een erkend MBO-diploma Logistiek Medewerker niveau 2;
  • verdere ontwikkelen van motivatie, betrokkenheid, attitude en zelfvertrouwen.

“Het is met 2BImproved eindelijk mogelijk om de ontwikkeling van mensen te volgen, te sturen, te meten én te borgen. Om concreet te zien welke stappen mensen zetten en hen te zien groeien! Ook heb je te allen tijde digitaal inzicht in de stand van zaken en ben je tijdens het werk bezig met ontwikkelen.”

Irma Heeren -Teamleader Warehouse